![]() |
|---|
|
|||||||
| מדריכים ל Windows 7 פה תקבלו / תפרסמו מדריכים לדברים חדשים שיש בחלונות 7 |
![]() |
|
|
הפצת תכנים | הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
|
||||
|
||||
|
חלונות 7 – גרסאות הביניים
בניגוד לבטא של ויסטה (הידועה גם כ- ‘לונגהורן’), חלונות 7 לא ניחנה בגרסאות ביניים רבות. הסיבות רבות, אבל כפי שאמר זאת היטב סטיבן סינופסקי, האחראי על פרוייקט חלונות 7 (שירש את מקומו של ג’ים אלכין שעשה זאת בויסטה) – ככל שיש יותר גרסאות לשחרר לציבור, יש יותר עבודה פנימית על השלמת הגרסאות האלה מאשר על המוצר הסופי. עם זאת, האינטרנט הוא מקום פרוץ ובוגדני, ולא עבר הרבה זמן מאז הבטא הרשמית (גרסה 7000) עד שדלפו לרשת מספר גרסאות ביניים פנימיות שלא היו אמורות לראות אור יום. הראשונה שבהן היתה גירסה 7022, שהיתה פחות יציבה מהבטא הרשמית והיו לה יותר בעיות תאימות. במובן זה, בילד 7000 כנראה עבר בדיקה קפדנית והתאמה די רציני לקראת צאתו לאוויר העולם, מה שמוכיח את הנקודה של סטיבן סינופסקי למעלה. הגרסה האחרונה שדלפה היא 7048, שדלפה בתחילה בגרסת 64 ביט בלבד, ועוד ללא דיסק התקנה אלא רק קבצי ההתקנה עצמה, מה שהפך את זה לבלתי אפשרי להתקין אותה על מערכת 32 ביט קיימת. שמתי ידי על גרסה זו (אל תשפטו אותי! יש לי מפתח בטא חוקי!) ואחרי כמה התעסקויות עם יוצרי בוּטים למיניהם (בעיקר באמצעות Waik של מיקרוסופט) היה לי דיסק התקנה והחלטתי לקחת את הסיכון שמדובר בעוד גרסה לא מוגמרת ולנסות להתקין. הליך ההתקנה לא היה שונה בהרבה מהגרסאות הקודמות, מלבד העובדה שהבקשה להכנסת הרשיון הגיעה די לקראת הסוף, כמו גם תהליך יצירת ה- HomeGroup. בחלון עצמו מצאתי ערכת נושא חדשה, “ארכיטקטורה”. בתור בן של ארכיטקטית, לא התרשמתי במיוחד מהתמונות שסופקו בערכה. ואם כבר אנחנו מדברים על תמונות רקע, בבילד 7000 היתה אפשרות חבויה להשתמש ב- RSS כמקור לתמונות רקע לחלונות. אופציה גאונית, אם אתם שואלים אותי – למרות שלא מופיע בשום מקום שזאת אפשרות. כדי לאפשר את זה, צריך להרשם ל- RSS Feed עם תמונות (מומלץ גדולות) שתומך בהצגת התמונות בפיד עצמו כמובן, ולהגדיר את הפיד מתוך מסך בחירת רקע התמונה. ציפיתי שלקראת הגרסה הסופית יטמיעו את זה בצורה ברורה ובולטת יותר, אבל בגרסה הזאת זה עדיין בגדר ‘סוד’ או ‘טריק’ חבוי. עוד דבר שהפנו את תשומת ליבי אליו הוא שבגרסה זאת נוספו ערכות צליל חדשות אל הערכות הישנות והמשעממות כבר של ויסטה. לא בדקתי את כולן, ולא כולן ‘שלמות’, אבל המבחר בהחלט מרשים: אני בחרתי ב- “Afternoon”, מבחר צלילים שהופקו על ידי גיטרה אקוסטית ונותנת אוירה מקסיקנית קצת לחלונות. מי יודע, אולי ישתמשו בזה בפונקצית ערכות הנושא המקומיות (למרות שזה עוד לא עובד בישראל, חלונות 7 יודע להתאים ערכת נושא למקום מגוריכם – כולל מגוון רחב של תמונות רקע – ושוב, מי יודע, אולי גם צלילים מתאימים). למרות שמדובר בגרסת 64 ביט, התקנת תוכנות ודרייברים עבדה באופן חלק לחלוטין – בניגוד לגרסה 7022 שנלחמה בי בכוח בכל פעם שניסיתי להתקין משהו. ה- Device Stage בכל מקרה עדיין נעדר, בדומה לגרסה 7022 ובניגוד מוחלט לגרסה 7000. לפחות בכל מה שקשור בטלפון ה- N95 8GB שלי. דרך אגב, ה- UAC בחלונות 7 ‘הושקט’ בצורה משמעותית כפי שאתם יודעים, ובגרסה זו זה בולט במיוחד. הוא לא מציק יותר בכל פעולה קטנה שמנסים לעשות, אלא לומד מהר מאד מה אתם רוצים ומה אתם לא רוצים לעשות, והולך לפינה לחכות לפעם הבאה שמשהו חמור יקרה. אני לא יודע אם בגרסה הזו כבר פתרו את בעיות האבטחה החמורות שהתגלו ב- UAC של גרסה 7000, אבל במיקרוסופט הבטיחו לעשות את זה לפני גרסת ה- RTM, אז אני שקט.השינויים העיקרים הניכרים לעין – מעבר ליציבות והתאימות הגבוהה במיוחד של הגרסה החדשה – הם האיקונים החדשים כמעט בכל מקום (איקון חדש לחלוטין ללוח הבקרה, שעדיין לא החלטתי מה דעתי עליו). אני מאמין שעד ה- RTM נראה איקונים חדשים גם לדברים אחרים כמו המדיה פלייר (שהאייקון הנוכחי שלו הוא אניגמה בעיניי), Windows Update ואולי אפילו Media Center (שדרך אגב – קיבל עדכון משמעותי בגרסה הזו, אבל על זה בפוסט הבא). יש עוד כמה שינויים גרפים כמו הבהרת התפריטים הצדדים של Explorer (לא IE), ובכלל טון הרבה יותר ‘בהיר’ ו- ‘נקי’ לכל הממשק. המעבר בין ‘שקופיות’ תצוגה מקדימה חלק יותר מבגרסה הקודמת, ו- Aero Peak עכשיו עובד גם ב- ALT+Tab (אבל את זה אתם כבר בטח יודעים מכל שאר הבלוגים). הפוסט הבא יתמקד בשינויים שאמצא במדיה סנטר, אם כי לאור העובדה שאני מריץ את חלונות 7 על לפטופ, לא בטוח שאמצה את כל האפשרויות הקשורות בטלוויזיה - מלבד טלוויזיה מוקלטת אולי, דבר שאני מסוגל עכשיו לראות ממחשב אחד דרך מחשב אחר ישירות ממדיה סנטר – בזכות ה- ‘ספריות’ של חלונות 7, אבל על כל זאת ועוד בפוסט הבא. |
| 3 המשתמשים הבאים מודים לMac על פירסום הודעה איכותית ושימושית ביותר: | ||
| הודעות פרסומת | |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
אחלהה סיקור
וטוב לראות אותך MACזוכר אותי? (SCORP200)
|
|
|
![]() |
| משתמשים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים) | |
| הגדרות אשכול | |
| אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
מודעות ממומנות
|
|